De gemeente roept ook scholen op om mee te doen. De leukste actie wordt beloond.
De gemeente roept ook scholen op om mee te doen. De leukste actie wordt beloond. (Foto: Persburo Busink)

Doe net als de ambtenaren 'n warme trui aan op 15 februari

HAAKSBERGEN - Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag. Ook de gemeente Haaksbergen sluit zich bij dit initiatief aan. De verwarming gaat een standje lager en ambtenaren trekken een lekker warme trui aan. De gemeente vraagt ook inwoners, organisaties en scholen om mee te doen. Het doel? Samen energieverspilling tegengaan.

Wethouder Duurzaamheid Arja ten Thije vindt Warmetruiendag een mooi initiatief. "Door de verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je liefst 6 procent energie en stoot je 6 procent minder CO2 uit. Warmetruiendag is een leuke manier om mensen bewust te maken van het nut van energiebesparing en duurzaamheid."

De gemeente roept ook inwoners, organisaties en scholen op om mee te doen. Bijvoorbeeld door met familie, buren, vrienden, collega's, leden of leerlingen een groepje te vormen, een actie te bedenken en op social media met de hashtag #warmetruiendaghaaksbergen heel Haaksbergen laten weten dat je meedoet. De leukste actie wordt beloond.

Arjan ten Thije: "We gaan zelf in het gemeentehuis met soep en chocolademelk langs, maar je kunt van alles verzinnen. Zo gaan wij zelf ook een gekstetruiverkiezing houden. De winnaar krijgt iets leuks. Door het ludiek te houden krijg je mensen enthousiast."

Meer berichten