Afgelopen najaar opende BuitenSchoolse Opvang Buurse (BSO Buurse) haar deuren binnen de basisschool.
Afgelopen najaar opende BuitenSchoolse Opvang Buurse (BSO Buurse) haar deuren binnen de basisschool. (Foto: PR)

'BSO komt de leefbaarheid van Buurse ten goede'

Buurse - Binnen de muren van basisschool Buurse zijn twee zelfstandig ondernemers gevestigd. In het najaar van 2015 startte Bertine Onland Peuteropvang Buurse en afgelopen najaar opende BuitenSchoolse Opvang Buurse (BSO Buurse) haar deuren.

Schooldirecteur Juliët Elsinghorst is blij met de laatste uitbreiding van het 'dienstenpakket', de BSO Buurse: "De kinderen lopen vanuit de klas zo door naar de BSO-ruimte. Een gezellige ruimte waar plek is voor ontspanning, spel en creativiteit. Natuurlijk kan er ook buiten gespeeld worden. Dit alles onder begeleiding van gediplomeerde pedagogisch medewerkers."

BSO Buurse is onderdeel van Kinderopvang Losser, opgericht door Louise Groener. "Buitenschoolse opvang is vrije tijd", benadrukt Groener. "Het belangrijkste hierbij is dat kinderen plezier beleven en kunnen spelen. Binnen BSO Buurse is er een mix van spanning en ontspanning, waarbij goed gekeken wordt naar wat het kind wil en nodig heeft. Daarnaast worden er ook geregeld thematische activiteiten georganiseerd en is er ruimte voor huiswerkbegeleiding."

BSO Buurse is op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.15 tot 18.00 uur geopend. Bij voldoende aanmeldingen zal vrijdagmiddag daar bij komen. Tijdens de schoolvakanties en op studiedagen kunnen de kinderen, bij voldoende aanmeldingen, de hele dag terecht op de buitenschoolse opvang. Mensen met interesse kunnen gerust eens binnenlopen om de sfeer te proeven. Voor aanmelden of meer informatie zie het internetadres hieronder of bel met Louise Groener (tel. 06-20746545).

Peuteropvang Buurse is er al 3,5 jaar. Doordat de opvang gevestigd is in de school, is de stap naar de basisschool voor de kinderen eenvoudig te maken.

Elsinghorst: "De samenwerking tussen peuteropvang, basisschool en buitenschoolse opvang komt de leefbaarheid van het mooie dorp Buurse ten goede." Info:

peuteropvangbuurse.nl / bsobuurse.nl

Meer berichten