In de Kerstherberg was weer genoeg plaats voor Haaksbergenaren die behoefte hebben aan gezelschap. Foto: Betty Morsinkhof
In de Kerstherberg was weer genoeg plaats voor Haaksbergenaren die behoefte hebben aan gezelschap. Foto: Betty Morsinkhof (Foto: betty morsinkhof)

Vermaak en volop lekkers in Kerstherberg

Haaksbergen - Voor wie een beperkt sociaal netwerk heeft is de donkere decembermaand vaak niet de makkelijkste. Maar in de Kerstherberg 2018 was weer genoeg plaats voor Haaksbergenaren die behoefte hebben aan gezelschap. In groepsaccommodatie De Venneriet genoten zij op de donderdag voor Kerstmis van een gezellige middag, die werd afgesloten met een heerlijk etentje.

De gasten van de Kerstherberg werden vermaakt door de uit België afkomstige Julius Schellens en Anne van Moere. Afgelopen zomer verkende het stel de omgeving van Haaksbergen op de tandem. Dat deden ze tijdens een door Dick Hilarius georganiseerde fietsmidweek voor visueel gehandicapten. Nu waren ze opnieuw naar Erve Bruggert gekomen om iets terug te doen. Julius, die blind werd op zijn veertigste, is schrijver en dichter. Zijn vrouw Anne schrijft gedichten en maakt encaustic schilderijen. Beide vertelden over hun leven en droegen voor uit eigen werk. Poëzie recht uit het hart waar ademloos naar werd geluisterd. Maar ook humor is de Vlamingen niet vreemd.

Ook deze derde editie van de Kerstherberg werd georganiseerd door de stichting Met Zicht Op Pad (Anja Westeneng en Dick Hilarius) en de Noaberpoort. Dit is mede mogelijk dankzij de medewerking van enkele plaatselijke ondernemers. Erve Bruggert stelde weer haar groepsaccommodatie beschikbaar. De kerstlekkernijen bij de koffie kwamen van Marcel Spikker Brood & Banket, terwijl restaurant de Eetalage voor de zestien gasten een heerlijk dinertje bereidde. En last but not least: de kerstdecoraties, gemaakt door de hulpboeren van Erve Meyerinkbroek, zorgden voor extra sfeer op tafel.

Meer berichten