In 2012 stond 3FM tijdens Serious Request met het glazen huis in Enschede. Dit jaar gaan dj's van de omroep het hele land door en doen daarbij ook Haaksbergen aan. Foto:  Hans-Peter van Velthoven/3FM
In 2012 stond 3FM tijdens Serious Request met het glazen huis in Enschede. Dit jaar gaan dj's van de omroep het hele land door en doen daarbij ook Haaksbergen aan. Foto: Hans-Peter van Velthoven/3FM

Haaksbergen komt in actie voor Serious Request LifeLine

Haaksbergen - Dit jaar komt 3FM tijdens Serious Request naar Haaksbergen. Schrik niet: er komt geen glazen huis op de Markt, maar dj's gaan hier wél geld inzamelen op woensdag 19 december. Groepen en individuen met leuke ideeën kunnen zich melden.

Al jaren houdt 3FM samen met het Rode Kruis de week voor kerst Serious Request, om geld voor een goed doel in te zamelen. De goede-doelen-actie van het radioprogramma is dit jaar anders dan anders. Diskjockeys trekken namelijk het land door om plaatselijke acties te ondersteunen. Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen wandelen van Hengelo en Enschede vía Boekelo en Haaksbergen naar de Achterhoek. Op woensdag 19 december komen de dj's rond 15.00 uur per trein in Haaksbergen aan.

Dit jaar gaat het geld dat binnengehaald wordt met acties en gedoneerd wordt naar drie goede doelen: bescherming van mensen wereldwijd tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Wethouder Louis Koopman hoopt dat Haaksbergen massaal meedoet. "En dat hoeft echt niet per se met een grote actie. Grote en kleine initiatieven, álles is goed." In het gemeentehuis zijn de voorbereidingen al in volle gang. Enkele medewerkers hebben het idee opgevat tegen een vergoeding een maaltijd te maken voor alle mensen die in het gemeentehuis werken.

Met de vergunningverlening is de gemeente in dit geval soepel. Speciaal voor Serious Request-acties zijn er géén kosten verbonden aan het verkrijgen van een vergunning. Bovendien is de aanvraagtermijn ingekort naar twee weken. Een melding van een klein evenement kan nog een week van te voren. Mensen die meer willen weten, kunnen bellen met het team Vergunningverlening via (053) 573 45 67.

Meer weten over Serious Request LifeLine? Ga naar www.npo3fm.nl/seriousrequest. Aanmelden van een actie kan op de site via 'eigen actie'.

Meer berichten