De VoorleesExpress in Haaksbergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag gaan.
De VoorleesExpress in Haaksbergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag gaan.

Taalproject VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

De VoorleesExpress in Haaksbergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag gaan. De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van deze kinderen. Kortom, belangrijk vrijwilligerswerk, dat ook nog eens goed is voor je eigen ontwikkeling.

haaksbergen - Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.


Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.

Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Kulturhus Haaksbergen
De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Haaksbergen uitgevoerd door de Kulturhus Haaksbergen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Carry Bruggink via c.bruggink@kulturhushaaksbergen.nl, bel tel. 053 5730200 of kijk op

www.voorleesexpress.nl

ddd

d - Het ...

Meer berichten