Vrijdag geopende Wiedenhof is er voor heel Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Een jaar na de start van de bouw is fase één van de Wiedenhof gerealiseerd. Vrijdag opende de Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel Andries Heidema het nieuwe verpleeghuis samen met cliënt mevrouw Heslinga, vrijwilliger Marga Schutten en medewerker Erwin Lankheet.

Bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers, cliëntenraden en medewerkers van Dura Vermeer, Woningcorporatie Domijn en Livio waren aanwezig bij de opening.

Begin oktober zijn de bewoners van Het Wiedenbroek verhuisd naar één van de acht woongroepen. Een woongroep bestaat uit acht appartementen en een huiskamer. Zes woongroepen voor bewoners met dementie en twee woongroepen voor bewoners met lichamelijke aandoeningen. Dura Vermeer Bouw Hengelo is de bouwer.

"Samen met Domijn en Livio heeft het bouwbedrijf een plek gecreeërd, waar bewoners zich thuis kunnen voelen en waar Haaksbergen trots op kan zijn", aldus woordvoeder Rik Ottink namens Livio.

Het hart van het gebouw krijgt meerdere functies. Niet alleen bewoners van de Wiedenhof kunnen daar gebruik van maken, ook andere Haaksbergenaren kunnen er terecht. Zo is er een grand café, een winkel die ook dient als postkantoor, een praktijk voor onder andere ergo- en fysiotherapie, diëtiek en logopedie en een stomerij- en maaltijdvoorziening. Dura Vermeer Bouw Hengelo voert de bouw in twee fases uit. De tweede fase is inmiddels gestart. De totale oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019. Daarna verzorgt Dura Vermeer Bouw Hengelo het beheer en onderhoud voor 30 jaar.

Meer berichten