Priscilla (midden) en Loes (rechts) uit Rekken zijn lid van JuNiMo, de 'bijzonder gewone vriendenclub' uit Haaksbergen. Zij vertelden gastvrouw Jacqueline de Witte wat ze allemaal doen bij JuNiMo en waarom ze een donatie zo goed kunnen gebruiken.
Priscilla (midden) en Loes (rechts) uit Rekken zijn lid van JuNiMo, de 'bijzonder gewone vriendenclub' uit Haaksbergen. Zij vertelden gastvrouw Jacqueline de Witte wat ze allemaal doen bij JuNiMo en waarom ze een donatie zo goed kunnen gebruiken. (Foto's: Henk ter Horst )

Stamppot met een lekkere nasmaak bij Kerkemeijer in Rekken

Rekken/Haaksbergen - Jeugdclub Rekken had besloten haar jaarlijkse benefietactie dit jaar te wijden aan stichting JuNiMo. Zaterdag presenteerden de kinderen bij Kerkemeijer een stamppotbuffet voor zo'n honderdveertig eters. Het bedrag dat is opgehaald wordt later deze maand bekendgemaakt tijdens de Top2000-viering van de Protestantse Gemeente Eibergen/Rekken.

Priscilla en Loes uit Rekken zijn lid van JuNiMo, de 'bijzonder gewone vriendenclub' uit Haaksbergen. JuNiMo verzorgt activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar met een verstandelijke beperking of aan autisme verwante stoornis. Priscilla en Loes vertelden zaterdagavond enthousiast over wat ze allemaal doen bij JuNiMo. Eens in de paar weken hebben ze een activiteit in basisschool Pius IX of gaan ze op excursie. Naar de politie bijvoorbeeld. 

Dat gegeven en het feit dat de Rekkense jeugd er zo druk mee was geweest, maakte het buffet extra smakelijk. Immers, het was de bezoekers helemaal duidelijk waarvoor ze deze avond naar het zalencentrum aan de Rekkenseweg waren gekomen.

De jonge koks en obers van Jeugdclub Rekken kregen zaterdag na afloop van het door hen bereide stamppotbuffet van alle kanten lof toegezwaaid. De bezoekers deden zich tijdens het benefietdiner te goed aan zuurkool, hutspot en moos met daarbij verschillende soorten vlees en ijs en yoghurt toe.
Mede dankzij de sponsoren en de hulp van vele ouders werd het een groot succes. Het buffet werd gesponsord door Markerink Aardappelen, Slagerij De Hoeve, Bouwbedrijf Roossink, de firma Winkelhorst, de Plusvestigingen in Haaksbergen en Eibergen, Bloemenhoekje Eibergen, de familie Kerkemeijer, Jumbo Eibergen en de gezamenlijke Rekkense kerken.

Het was trouwens sowieso een topweek voor JuNiMo. In Deventer is donderdag 29 november een Roos van Elisabeth uitgereikt aan Judith Steenkamp, Nynke Diepemaat en Monique Belshof, initiatiefnemers van de stichting. JuNiMo kreeg de award in de categorie Jeugd Professionals. De prijs betrof een kunstwerk en een geldprijs van 500 euro.

De jury over het belang van het werk van JuNiMo: "Vriendschap is belangrijk. Kinderen uit het speciaal onderwijs hebben vaak minder sociale contacten in hun directe omgeving, doordat zij verder weg op school zitten. Ze vinden moeilijk aansluiting bij andere kinderen en spelen daardoor minder samen. Ook is het lastig om aansluiting te vinden bij reguliere activiteiten in de buurt of op een sportclub. Daarom is het een uitkomst dat JuNiMo deze activiteiten organiseert. Nu kunnen ze net als hun broertjes en zusjes toch structureel ergens naar toe en daar sociale contacten opbouwen."

Het Elisabethfonds kent jaarlijks prijzen toe aan mensen en instanties die zich op bijzondere wijze inzetten voor de bevordering van de maatschappelijke participatie van (ex-)psychiatrische patiënten in Overijssel.

Meer berichten