Nynke Diepemaat (links) en Judith Steenkamp, twee van de naamgevers van JuNiMo, onlangs tijdens Beursvloer Haaksbergen. (Uitsnede foto Beeldstudio Oost)
Nynke Diepemaat (links) en Judith Steenkamp, twee van de naamgevers van JuNiMo, onlangs tijdens Beursvloer Haaksbergen. (Uitsnede foto Beeldstudio Oost)

Roos van Elisabeth naar JuNiMo uit Haaksbergen

Haaksbergen/Deventer - In Deventer is donderdag 29 november een Roos van Elisabeth uitgereikt aan Judith Steenkamp, Nynke Diepemaat en Monique Belshof, initiatiefnemers van de stichting JuNiMo. De Haaksbergse stichting kreeg de award in de categorie Jeugd Professionals. JuNiMo verzorgt wekelijks activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar met een verstandelijke beperking of aan autisme verwante stoornis.

De jury over het belang van het werk van JuNiMo: "Vriendschap is belangrijk. Kinderen uit het speciaal onderwijs hebben vaak minder sociale contacten in hun directe omgeving, doordat zij verder weg op school zitten. Ze vinden moeilijk aansluiting bij andere kinderen en spelen daardoor minder samen. Ook is het lastig om aansluiting te vinden bij reguliere activiteiten in de buurt of op een sportclub. Daarom is het een uitkomst dat JuNiMo deze activiteiten organiseert. Nu kunnen ze net als hun broertjes en zusjes toch structureel ergens naar toe en daar sociale contacten opbouwen."

De prijzen werden uitgereikt door Onno van Veldhuizen, burgemeester van de gemeente Enschede. Elke winnaar krijgt een kunstwerk en een geldprijs van 500 euro. Het Elisabethfonds kent jaarlijks prijzen toe aan mensen en instanties die zich op bijzondere wijze inzetten voor de bevordering van de maatschappelijke participatie van (ex-)psychiatrische patiënten in Overijssel.

Meer berichten