Pedro Swier overhandigt het pakket aan Ria van der Stelt. Op de voorgrond Miranda Smit-van Keulen.
Pedro Swier overhandigt het pakket aan Ria van der Stelt. Op de voorgrond Miranda Smit-van Keulen.

Vredehof Donatie Fonds verblijdt Buurtzorghuis met Moppie-Kussens

Het Buurtzorghuis in Haaksbergen heeft een pakket aan troostmateriaal voor kinderen mogen ontvangen, gefinancierd door het Vredehof Donatie Fonds.

Haaksbergen - Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Immers, een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken.

Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen, heeft Miranda Smit-van Keulen met haar 'Moppie-Kussens met Karakter' een bijzonder troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens, die vergezeld gaan van een pedagogisch plan, verhalen en knutselplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning bieden, wanneer het kind daar behoefte aan heeft.

Voor de financiering van dit project vond ze een enthousiaste partner in Vredehof, die het benodigde geld beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds. Op 23 november kregen Ria van der Stelt, Ben Horstink en het team vrijwilligers van Hospice Het Buurtzorghuis het volledige pakket overhandigd door Vredehofdirecteur Pedro Swier en Herman Achterhuis, uitvaartverzorger bij Vredehof.

Meer info:

www.demoppies.com

Meer berichten