Foto's: Ben Lensink

Kinderen Honesch kunnen 'fotohinkelen' op schoolplein

HAAKSBERGEN - De leerlingen van de openbare basisschool De Honesch staan te popelen om de nieuwe hinkelbaan op het schoolplein te testen, maar ze moeten nog even geduld hebben. De kit waar de foto's mee op de tegels is gelijmd, moet twee dagen harden. Donderdag werden de afdrukken aangebracht op de tegels van het plein.

De hinkelbaan is aangeboden door de Fotogroep Haaksbergen en Reclan Print & Design. De baan was een van de smaakmakers van de derde Fotobiënnale Haaksbergen. Op het plein aan De Kalter maakten veel kinderen er gebruik van. Ze konden hinkelen op tien dierenfoto's, waarvan de prints op de stoeptegels werden gekit. Aangezien de foto's van de oorspronkelijke baan in het dorpshart hier en daar waren beschadigd, maakte Reclan tien nieuwe prints.

De foto's van de biënnale gingen na afloop allemaal de verkoop in. Roel van der Wal van de Honesch-school reageerde als een van de eersten op de tien foto's van de hinkelbaan. Die past goed op het vernieuwde plein van de school aan de Hasseltweg, dat sinds kort geheel in het teken staat van 'Beweeg Wijs'. "Een concept dat bij de leerlingen goed aanslaat'', zegt Van der Wal. "Rond de school zijn onder andere twee rekenpleinen aangelegd, een survivalbaan, zintuigenpad, insectenhotel en theater. Allerlei leuke voorzieningen die de kinderen op speelse wijze uitdagen om te bewegen. De leerlingen reageren enthousiast en maken veel gebruik van al die nieuwe speelvoorzieningen.''

De fotogroep vindt het een goed initiatief om de hinkelbaan in te passen in het 'Beweegplein' en Reclan maakte spontaan tien nieuwe prints.

Die zijn donderdagmiddag op de tegels gekit, nadat Luc den Dolder van Twente Milieu de stoeptegels iets lager in het plein heeft 'getikt'. Bij het leggen van de laatste fotoprint van de hinkelbaan kreeg Henk Jalving van de Fotogroep hulp van de 5-jarige Lars Busschers uit groep 2 en Lieke van Loon (6) uit groep 3.

Het Beweeg Wijs-plein wordt op een later tijdstip geopend nog officieel geopend.

Meer berichten