Lang zult u wonen-week: 'Op tijd informeren'

Haaksbergen - De 'Lang zult u wonen-week' vindt in Haaksbergen plaats van maandag 5 tot en met donderdag 8 november. In de Noaberpoort kunnen inwoners terecht voor tips en adviezen van verschillende deskundigen om zo veilig, prettig en comfortabel mogelijk thuis te blijven wonen. Wethouder Arja ten Thije opent de week op maandag 5 november.

Tijdens 'De Lang zult u wonen-week' kunnen bezoekers volop informatie vinden over de mogelijkheden om de woonsituatie voor te bereiden op later. "Wonen hoort bij ons leven. Het is goed om op tijd na te denken hoe we willen wonen als we ouder zijn en of de woning daar al geschikt voor is", zegt de wethouder. "Als we zelf geen keuzes maken over onze woontoekomst, dan kan het zo zijn dat we door ziekte of andere ongemakken gedwongen worden het huis aan te passen. Of zelfs moeten verhuizen."

In Haaksbergen is een op de drie inwoners 55-plus. Het aantal 75-plussers verdubbelt tot 3.732 inwoners in 2030. "Veel Haaksbergenaren hebben een eigen woning", weet Ten Thije. "Zij zijn natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen om hun huis toekomstbestendig te maken. Maar als gemeente willen we onze inwoners wél op tijd informeren. Met de juiste informatie kunnen inwoners betere keuzes maken en regie houden over hun eigen toekomst."

Het complete programma is te vinden op haaksbergen.langzultuwonen.nl.

Meer berichten