Voorlezen en daarna spelen
Voorlezen en daarna spelen (Foto: Stichting Voorlezen)

VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

Haaksbergen - De VoorleesExpress is in Haaksbergen op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag gaan. Niet alleen zeer dankbaar en belangrijk vrijwilligerswerk, ook nog eens goed voor je eigen ontwikkeling.

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen.
Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het komende schooljaar.
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met jonge kinderen. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.
De VoorleesExpress is een landelijk project en wordt in Haaksbergen uitgevoerd door de bibliotheek. Interesse? Neem een kijkje op: www.voorleesexpress.nl/locatie/haaksbergen

Meer berichten