Nacht van de Nacht: in het pikkedonker het bos in

Buurse - IVN en Natuurmonumenten sloegen een aantal jaar geleden de handen ineen en organiseren sindsdien de week 'Herfst in Haaksbergen'. In deze week zijn er buitenactiviteiten voor de basisschooljeugd. De jaarlijkse Nacht van de Nacht valt ook in die week. Op zaterdag 27 oktober kan jong en oud vanaf 19.00 uur een mooi avontuur beleven in het Buurserzand.

De Nacht van de Nacht stelt mensen in staat om te ervaren hoe donker het kan zijn. En in het Buurserzand is het écht donker. Een wandeling in het donker is een ervaring op zich. Een keer per jaar kunnen de bezoekers dit ervaren.

Er is een route uitgezet van ongeveer 4 kilometer met onderweg de nodige en onnodige verrassingen. Enthousiaste kenners vertellen alles over nachtdieren als vleermuizen, de sterrenwacht doet mee en met een beetje geluk kun je de sterrenhemel bewonderen door kijkers. In de Bommelas kun je luisteren naar oude liedjes. De route is ideaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Vertrek tussen 19.00 en 20.00 uur vanaf De Wakel aan de Stendermolenweg 9.

Leden van Natuurmonumenten betalen 3 euro, niet-leden 5 euro. Iedereen die zich aanmeldt en betaalt via de website krijgt 2 euro korting per kind. Elk gezinslid krijgt 2 consumptiemuntjes. Tip: trek stevige schoenen aan, een zaklantaarn is handig. Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk.

Info: https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?page=1&locatie=N_295

Meer berichten