Repair Café helpt schooljeugd veilig de weg op

Haaksbergen - De donkere dagen komen er weer aan. Tijd om te kijken of de fietsverlichting het nog doet. Net als vorig jaar houden de vrijwilligers van het Repair Café, onderdeel van 't Gilde, een verlichtingsactie voor de leerlingen van de basisscholen in Haaksbergen.

Met ondersteuning van de ANWB worden in oktober landelijk acties op touw gezet om de veiligheid van fietsers in het donker te verbeteren. Ook in Haaksbergen, waar de vrijwilligers van het Repair Café bereid zijn voor de tweede keer aan deze actie deel te nemen. In overleg met de basisscholen worden de fietsen van kinderen uit de bovenbouw aan een inspectie onderworpen. Vier scholen hebben zich aangemeld. De andere basisscholen houden onder auspiciën van een andere organisatie, zoals bijvoorbeeld Veilig Verkeer Nederland of met eigen vrijwilligers, een soortgelijke actie.

In Haaksbergen doen Los Hoes (maandag 15 oktober), Paus Joannes (dinsdag 16 oktober), Op de Akker (woensdag 17 oktober) en Honesch (donderdag 18 oktober) mee.De leerlingen worden of zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Controle en eventuele reparatie vindt bij de afzonderlijke scholen plaats. Info bij de coördinator van het Repair Café, Leo Veldhuis, tel. 06-10829878.

Meer berichten