Knap hoe Henk Jalving het luidruchtige karakter van het moment vast wist te leggen op camera. Hij maakte de foto van de maand.
Knap hoe Henk Jalving het luidruchtige karakter van het moment vast wist te leggen op camera. Hij maakte de foto van de maand. (Foto: Henk Jalving)

Jalving maakt foto van de maand van Fotogroep Haaksbergen

Henk Jalving maakte deze foto van het roemruchte vierde elftal van BSC Unisson en die werd bekroond met de titel foto van de maand van Fotogroep Haaksbergen. De 'luidruchtige' foto paste precies bij het thema sport en ontspanning.

Haaksbergen – Winnaar Henk Jalving vertelt hoe hij tot het maken van de foto kwam.
"Onlangs was ik min of meer op uitnodiging op sportpark De Zweede in Boekelo waar een internationaal voetbaltoernooi plaatsvond. Als amateur-sportfotograaf een mooie gelegenheid om mijn 'skills' nog eens te oefenen. En aangezien vooral jeugdelftallen er nog vol enthousiasme invliegen, was er reurigheid genoeg op het veld. Maar ook langs de lijn roerden ouders, begeleiders en coaches zich flink. De emoties liepen soms hoog op en dat leverde mooie shotjes op."

Op zeker moment werd echter de aandacht van Jalving getrokken door een luidruchtige stoet van voetballers van het roemruchte vierde van de BSC Unisson.
"Die reden op een platte wagen langs de achterkant van het sportpark. De discotheek op de wagen en het ontstoken en kleurrijke Bengaals vuur maakten er een luidruchtig, maar sfeervol plaatje van. Het behaalde kampioenschap werd gevierd en dat mocht iedereen weten."

"Ooit mocht ik juist op de oorspronkelijke, klassieke accommodatie van Unisson het zoet der overwinning en het gerstenat van een kampioenschap smaken en ik kan u zeggen: dat doet wat met je als sportman. Een jaar lang naartoe geleefd, getraind, geakkerd, gebuffeld (zeker in mijn geval); en dan die ontlading op de dag dat je via een ultieme overwinning het kampioenschap binnensleept: dat vergeet je je leven lang niet.
Als voormalig voetballer heb ik die zondag in Boekelo snel raak geschoten. Met succes blijkbaar, want in het kader van het thema sport en ontspanning werd de foto uitgeroepen tot Foto van de Maand."

Voor de kenners: de foto is gemaakt met een Canon Eos 7D, f5,6, ISO 500, sluitertijd 1/1600 op 273 mm.


Er waren overigens veel inzendingen voor de foto van de maandverkiezing. Henk Jalving maakte dus de winnende foto deze maand in de interne competitie. De foto van Angeline Verveld kreeg de tweede plek toebedeeld en die van Hermien Yimsel de derde plek.

Benieuwd naar de andere foto's? Kijk dan in de galerij op de website www.fotogroephaaksbergen.nl.

Meer berichten