Het is een bijzondere ervaring, dat wandelen in het donker. Voor alle deelnemers geldt wel: reflecterende kleding verplicht. Foto: Nico Asbroek
Het is een bijzondere ervaring, dat wandelen in het donker. Voor alle deelnemers geldt wel: reflecterende kleding verplicht. Foto: Nico Asbroek (Foto: nico asbroek)

Iedereen klaar voor de start van de Kennedymars?

Bent u al aan het trainen voor de Kennedymars? Dan bent u niet de enige. Integendeel. Want ga er maar aanstaan: 80 kilometer aan een stuk. Hoewel; het is natuurlijk ook mogelijk om een van de kortere afstanden te kiezen.

Haaksbergen – 10, 21, 42 en 80 kilometer: dat zijn de afstanden waar de deelnemers uit kunnen kiezen.

De 10 kilometer is nieuw en die wordt gelopen op vrijdag 21 september als de avond mini-Kennedymars. Die afstand is bedoeld voor teams, maar individueel meedoen kan ook. De organisatie verwacht veel schooljeugd, collega's, familieteams, buren, vriendengroepen. Ze kunnen allemaal starten om 19.00 uur op het marktplein. De 10 kilometerlopers proeven zo ook van de sfeer van de 80 kilometertocht.

Startschot

Om 22.00 uur wordt op de startknop gedrukt voor de deelnemers aan de 80, 42 en 21 kilometer.
Het wandelpeloton zet zich in beweging naar de Veldmaat en keert nog één keer terug naar de Markt. Daarna doet de meute nogmaals de Veldmaat aan om vervolgens in het nachtelijk duister te verdwijnen richting Boekelo en Enschede.
Wandelen in het donker dus en daar hoort het dragen van duidelijk zichtbare reflecterende kleding en accessoires bij. Dat is voor de nachtwandelaars zelfs verplicht. Doe dus een hesje aan of bevestig bandjes om de arm. Verder adviseert de organisatie uitdrukkelijk om een zaklamp mee te nemen.

Dagprogramma

Op zaterdag 22 september kunnen wandelaars deelnemen aan drie verschillende wandelroutes van respectievelijk 42, 21 en 10 kilometer. Let op: deze afstanden beginnen niet gelijktijdig en kennen een tijdslimiet waarbinnen gestart moet worden.
De dagmarathon (42 kilometer) voert vanaf het marktplein via Buurse naar Duitsland. Zo komen de wandelaars door onder meer Alstätte en Lünten.

Inschrijven

Inschrijven met een aantrekkelijke korting kan uiterlijk tot en met 16 september via www.kennedymarshaaksbergen.nl/inschrijven. Daarna is inschrijven nog mogelijk op vrijdagavond 21 september bij het startbureau. Kijk voor meer informatie en tips op www.kennedymarshaaksbergen.nl.

Meer berichten