Foto: Wouter de Wilde

Haaksbergen is met veel plezier de boer op geweest

Met grote tevredenheid kan de organisatie van fietstocht De Boer Op in Haakbergen terugkijken op het evenement. Maar liefst duizend bezoekers gingen een dagje de boer op.

Haaksbergen – "We waren bang dat de hitte een te grote drempel zou zijn om op de fiets te stappen maar dat was gelukkig een misvatting," blikt Paulien Temmink namens de organisatie terug.
De route ging door het bosrijke gebied rond Buurse. "Extra leuk maakte het dat er opmerkelijk meer gezinnen met jonge kinderen op pad zijn geweest."

Voor kinderen was er dan ook van alles te doen. Zo konden ze op diverse locaties kalfjes aaien. Ook een succes was het konijnen aaien bij Ter Mors en dan was er nog het springkussen bij Schutteman. Publiek vond ook de schaapskooi aan de Schapendrift interessant

Het idee achter De Boer Op: de organisatie en de deelnemende boeren hopen dat een dergelijke dag bijdraagt aan de bewustwording van de burger. "Het besef dat de agrarische sector dan wel bekend staat als 'vervuiler' maar ook bergen afval afkomstig van de voedselindustrie aan de dieren voert. Ook door zelf door een stal te lopen, de koeien van dichtbij te bekijken en in contact te komen met de ondernemer maakt dat je alles een beetje in perspectief kunt zien."

Meer berichten