Museum Hengelo heeft archief vol historische foto's, maar wil graag meer informatie. Weet iemand bijvoorbeeld iets van deze foto?
Museum Hengelo heeft archief vol historische foto's, maar wil graag meer informatie. Weet iemand bijvoorbeeld iets van deze foto? (Foto: )

De grote Twentse uitgaansagenda (week 32)

De grote Twentse UITagenda

Bijlage Thuis in Twente viert vakantie, maar de grote Twentse UITagenda verschijnt wél gewoon in dé Weekkranten. En vermelden we normaal gesproken alleen de weekendactiviteiten, in de zomer doen de activiteiten door de week ook mee. Wilt u ook een agendabericht aanleveren en daarmee 260.000 huishoudens in Twente bereiken? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op www.thuisintwente.nl.

Woensdag
8 augustus

Brinkdagen
De Hammer Brinkdagen kennen een rommelmarkt en braderie van 9.00 tot 17.00 uur en diverse kinderacttracties. 's Avonds is er een muzikaal programma. Op 22 augustus is de tweede editie.
WO Den Ham, de Brink, 9.00 uur.


Legodagen
In Museum Buurtspoorweg zijn de Legodagen nog te bezoeken. Er rijden ook stoomtreinen tussen Haaksbergen en Boekelo om je naar het evenement te vervoeren. Er kan naar hartelust gebouwd worden en er is een bouwwedstrijd.
WO/DO Boekelo, BMS, 10.00 uur.

Kidsmiddag
Elke woensdag is er in de Hengelose binnenstad iets leuks te beleven voor kinderen. Deze week is dat beachparty@strand074. IJsjes, beachvolleybal en volop strandspeelgoed. De entree is gratis.
WO Hengelo, Schouwburgplein, 13.00 uur.

Donderdag
9 augustus

Rijssen op Straat
Rijssen op Straat is de overkoepelende naam van de lommermarkt, zomermarkt en vele terrassen die in het centrum van Rijssen te vinden zijn. De winkels zijn bovendien open tot 21.00 uur. De Lommermarkt is een grote tweedehandsmarkt, de zomermarkt een grote goederenmarkt. Natuurlijk is er ook kindervertier.
DO Rijssen, centrum, 9.30 uur.


Siepelmarkt
De tweede van de drie Siepelmarkten staat op het programma; een grote markt in het historische centrum van Ootmarsum met veel marktkooplieden, demonstraties, oude ambachten, terrassen en een ook nog een kinderrommelmarkt.
DO Ootmarsum, centrum, 10.00 uur.


Safari in het bos
De bossafari is een ontdektocht voor kinderen (6+) in het bos onder leiding van een gids. Meedoen kost 5 euro. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.
DO Nijverdal, BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug, 14.00 uur.


Enschede Rocks
Café Rocks zorgt voor de line-up van de Grolsch Summer Sounds met de bands Storm, RUV, Ten Times a Million en the Bruce Band. De afsluiter is dus een professionele ode aan Bruce Springsteen. De entree is gratis.
DO Enschede, Oude Markt, 19.30 uur.

Vrijdag
10 augustus

Spirit of nature
Spirit of Nature is een wandeling met een spiritueel tintje. Alle zintuigen komen aan bod, net zoals ademhalingsoefeningen ter ontspanning. Een deel van de wandeling gaat over het Hilligenpad. Meedoen kost 29,50 euro, inclusief haal- en brengservice, lunch en koffie. Aanmelden via acco@zwanenhof.nl.
VRIJ Zenderen, Zwanenhof, 9.30 uur.


Flora gaat van start
Voor de 29ste keer wordt het terrein van Openluchtmuseum Ootmarsum omgetoverd tot Flora, een groot festijn voor bloemenliefhebbers. Verwacht veel bloemensoorten, bloemenverenigingen en versierde gebouwen. Te bezoeken tot en met 19 augustus, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 6,75 euro.
VRIJ Ootmarsum, Openluchtmuseum, 10.00 uur.


Wie herkent ze?
Museum Hengelo heeft een enorm archief met historische foto's, maar van bepaalde foto's missen belangrijke gegevens. Misschien kan uw geheugen van dienst zijn? Er worden ook historische films gedraaid.
VRIJ Hengelo, Museum Hengelo, 13.00 uur.


Nightstars live
The Nightstars treden met hun show Echoes of the Sixties op tijdens Haarmühle open air. De entree is gratis.
VRIJ Alstätte (D), Haarmühle, 17.30 uur.


Zomerorgelconcert
Organist Martin Mans bespeelt het Mense Ruiterorgel. De entree is gratis.
VRIJ Nijverdal, Regenboogkerk, 20.00 uur.


Meerdere malen Redbad
In ZINema draait vanaf vandaag regelmatig de film Redbad, een historische epos dat zich afspeelt in de vroege middeleeuwen. En er is airco in de bioscoop, dus een lekker koel uitje.
VRIJ Nijverdal, ZINiN, 20.00 uur.

Zaterdag
11 augustus

Weerselose Markt
Natuurlijk weer geopend van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Kofferbakmarkt
Allerlei spulletjes worden vanuit de kofferbak verkocht van 8.30 tot 16.00 uur.
ZA Buurse, Hollandmarkt, 8.30 uur.


Open dag Jipkesbelt
Tuinvereniging de Jipkesbelt zet de poorten open van 10.00 tot 13.00 uur tijdens de open dag. Bezoekers maken kennis met de streekproducten, verse groenten en fruit, jams, chutneys en nog veel meer lekkernijen. Er zijn ook rondleidingen. Bovendien is bijenstal de Immenschoer ook open.
ZA Nijverdal, Jipkesbelt, 10.00 uur.


Gezinswandeling
De rangers van het natuurmuseum gaan voorop tijdens de gezellige gezinswandeling over de Holterberg. Onderweg worden ook spannende verhalen verteld. Meedoen kost 4 euro. Aanmelden via info@museumholterberg.nl.
ZA Holten, natuurmuseum Holterberg, 11.00 uur.


Dylan Haegens te gast in Kinepolis
YouTuber Dylan Haegens maakt een helikoptertour langs de Kinepolisbioscopen en doet ook Enschede aan. Zo presenteert hij zijn eerst eigen bioscoopfilm. Hij leidt de film in, maakt een superselfie met het publiek en dan begint de film in de bioscoop. De film begint om 13.00 uur.
ZA Enschede, Kinepolis, 13.00 uur.

Zondag
12 augustus

Toeristische markt
De toeristische markt is een combinatie tussen een braderie en een vlooienmarkt. Tientallen kramen met nieuwe en gebruikte spullen zijn er te vinden. De entree is gratis.
ZO Buurse, Hollandmarkt, 9.00 uur.


Montmartre op Singraven
Landgoed Singraven is een nieuw evenement rijker: Montmartre op Singraven, een markt met Fransgerelateerde producten, boeken, kunst, antiek en brocante.
ZO Denekamp, Singraven, 10.00 uur.


Streek-eet-feest
Lokale producten en muziek zijn de ingrediënten van het Streek-eet-feest op landgoed Hof Espelo.
Voor kinderen is er het vernieuwde klauterwoud en worden pannenkoekjes gebakken. Op het marktje vind je Twentse producten als bier, kaas, jam en vergeten groenten. Leuk om te combineren met een van de vele korte en lange wandelroutes. Te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
ZO Enschede, Hof Espelo, 11.00 uur.


Weerselose Markt
Het is de tweede zondag van de maand en dus is er weer een Weerselose Markt, dit keer gecombineerd met kindermarkt en bromfietsen- en motorenmarkt.
ZO Weerselo, Weerselose Markt, 12.00 uur.


Open dag heemtuin
In de Heemtuin in het Weusthagpark (Van Alpenstraat 15a) wordt open dag gehouden met speciale aandacht voor de bomen, zaden en vruchten.
ZO Hengelo, Heemtuin, 13.00 uur.


Coverbandzondag
Het is coverbandzondag bij de Houtmaat en op het podium staan Elske Haverkamp en band Bail. De entree is gratis.
ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur.


Rock the Opera
De grootste hits van Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC en U2 komen vorobij tijdens Rock the Opera. Het Praags Philharmonisch Orkest maakt er met de solisten een enorm spektakel van (zoals ze dat al heel vaak deden in heel grote concertzalen). Kaarten kosten 29,50 euro.
ZO Losser, openluchttheater Brilmansdennen, 20.00 uur.


Nacht van Perseïden
Het is de nacht van de Perseïden: tientallen vallende sterren zullen te zien zijn aan de hemel. Cosmos sterrenwacht maakt er een leuke avond van met presentaties over vallende sterren en natuurlijk wordt uitgebreid naar de sterren gekeken op het dakterras en in de sterrentuin. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).
ZO Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Dinsdag
14 augustus

Fietsvierdaagse
In Almelo gaat de Twentse Fietsvierdaagse van start met dagelijks routes van 25, 45 en 65 kilometer. Een, twee of drie dagen meedoen kan ook.
DI/WO/DO/VRIJ Almelo, Prestion Palace, 9.00 uur.

Meer berichten