Meepraten over plan Industrie-West

Haaksbergen – De gemeente bespreekt na de zomer het (concept-)bestemmingsplan voor Industrie-West met de klankbordgroep. Al enige tijd is de gemeente bezig met het ontwikkelen van een nieuw bestemmingsplan.

Omwonenden en ondernemers denken mee. Vorig jaar waren er bijeenkomsten waarin gesproken werd over wat beter kan. Een klankbordgroep van inwoners, ondernemers en gemeente ging er daarna concreet mee aan de slag. Wensen en opmerkingen zijn zo veel mogelijk verwerkt in het plan. Ook vroeg de gemeente aan ondernemers op het industrieterrein of ze op termijn uit willen breiden, zodat daar rekening mee gehouden kan worden.
Het college neemt na de infoavond een besluit over het voorontwerp, zoals het conceptbestemmingsplan formeel genoemd wordt.

Definitief is het dan nóg niet. Medio volgend jaar kunnen inwoners officieel zienswijzen indienen op het voorgestelde plan. Dat schrijven de regels zo voor. Pas daarna (en na eventueel nieuwe aanpassingen) kan de gemeenteraad er een laatste definitieve klap op geven.

Meer berichten