Wie wandelt in het Lankeet, ziet ook de kidneypools, de speciaal gevormde vijvers die samen een natuurlijk kunstwerk vormen.
Wie wandelt in het Lankeet, ziet ook de kidneypools, de speciaal gevormde vijvers die samen een natuurlijk kunstwerk vormen. (Foto: Historische Kring Haaksbergen)

Ontdek het waterpark met de Historische Kring

De Historische Kring Haaksbergen houdt op zaterdag 4 augustus weer een publiekswandeling onder leiding van een deskundige gids in het Waterpark op landgoed Het Lankheet.

Haaksbergen – Deelnemers bewonderen de in ere herstelde middeleeuwse vloeiweiden en de vele andere bezienswaardigheden. "En daar zou u zonder gids waarschijnlijk aan voorbij lopen," aldus de Historische Kring.

De rondleiding voert veelal door een voor het publiek niet vrij toegankelijk deel van het landgoed, daar dit een rustgebied is voor vogels en dieren die het bos bevolken. Ook geven de gidsen uitleg over het waterzuiveringssysteem en de vloeiweiden. Ook de gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen staan op het programma. Een bezoek aan de houtdroogschuur met de bootoverkapping van de Buurserpot de Waterspreeuw maakt daarnaast onderdeel uit van de wandeling.

De kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum. De excursie is op zaterdag 4 augustus om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen niet mee. Aanmelden is niet nodig.

Groepen kunnen zich aanmelden voor een rondleiding op een ander tijdstip bij Wim Oltwater, 06 22422377 of liever nog w.oltwater@kpnmail.nl.

Meer berichten