Lucy Witteveen op kunstmarkt voor Afrikaans project

Ze stond al met haar schilderijen op de kunstmarkt in haar woonplaats Haaksbergen. Maar na twee jaar van afwezigheid, waarin ze borstkanker overwon, is Lucy Witteveen er zaterdag weer bij. Nu echter met een heel speciaal doel.

Haaksbergen - Lucy: "Ik wil tegen een gereduceerd tarief een aantal van mijn schilderijen verkopen en de opbrengst gebruiken om ontwikkelingswerk te gaan doen in een Afrikaans land."

Tijdens de chemokuren is ze zich af gaan vragen: "Wat zou ik nog willen doen wat ik nog niet gedaan heb? Ik moest terugdenken aan toen ik als meisje mijn verpleegstersopleiding had gedaan. Graag had ik een tropencursus willen gaan volgen en vervolgens naar Afrika; maar ik kreeg verkering en heb dat idee toen losgelaten. Nu ik genezen ben en mijn kinderen op eigen benen staan, kan ik die oude wens alsnog in vervulling laten gaan. Mijn man, Klaas Jansen, steunt mij hierin.''

Wat Lucy wil doen? Ik denk aan een project van een goeie maand, niet in de ziekenhuissfeer maar iets met vrouwen, meisjes, kleine kinderen of gehandicapten."

Voor het bekostigen van de vlucht en het verblijf hoopt Lucy met de verkoop van haar schilderijen een bedrag van rond 1500 euro binnen te halen. "Ik bied mijn schilderijen aan voor heel zachte prijzen, want anders gaat het niet lukken. Als ik meer geld ophaal, dan steek ik dat in het project waarin ik kom te werken."

De schilderijen van Lucy Witteveen, die zich bekwaamde bij onder andere Barbara de Jong van Galerie Artica in Losser, zijn allemaal op doek en uitgevoerd in olieverf en acryl.

Meer berichten