Klimmen, klauteren, spelen en workshops: van vervelen geen sprake tijdens de JeVa.
Klimmen, klauteren, spelen en workshops: van vervelen geen sprake tijdens de JeVa. (Foto: Franklin Veldhuis)

Haaksbergse jeugd heeft veel zin in een weekje JeVa

Ontzetten veel speelplezier gaan de kinderen beleven tijdens de JeVa, de JEugdVAkantiespelen in sporthal de Els. De JeVa wordt gehouden van 13 tot en met 22 augustus.

Haaksbergen – Meer dan vijftig vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat kinderen tussen 6 en 12 jaar zich vermaken bij verschillende onderdelen.
Dit jaar kunnen kinderen zich in elk geval vermaken bij de vaste onderdelen de klim-en-klauterbaan, drie soorten springkussens, de grote schommels, touwzwaaien, handenarbeid, voetbal en het spookhuis.

Nieuw is de samenwerking die JeVa is aangegaan met Kulturhus Haaksbergen en de visvereniging. Beide instellingen zullen tijdens de JeVa-periode workshops gaan verzorgen.

Kulturhus Haaksbergen verzorgt in de JeVa-periode op drie dagen een workshop. Zo is er de workshop Ozobot (robot programmeren) op donderdag 16 augustus van 9.15 tot 11.15 uur óf van 13.30 tot 15.30 uur, leeftijd 8 tot en met 12 jaar.

Ook kan de jeugd deelnemen aan de workshop 3D-pennen (tekenen in de lucht) op vrijdag 17 augustus van 9.15 tot 11.15 uur óf van 13.30 tot 15.30 uur, leeftijd 7 tot en met 10 jaar.

De workshop iStopMotion (filmpje maken) is op dinsdag 21 augustus van 9.15 tot 11.15 uur, leeftijd 8 tot en met 12 jaar. Wil je meedoen? Geef je dan snel op via info@kulturhushaaksbergen.nl onder vermelding van naam van de workshop en de tijd. Per kind één workshop.

De visvereniging is de eerste week elke ochtend aanwezig. Opgeven voor deze workshops kan via een inschrijfformulier dat vanaf de eerste JeVa-dag te verkrijgen is bij de kassa.

Meedoen

De JeVa wordt gehouden van 13 tot en met 22 augustus in sporthal de Els van 9.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. De JeVa is er speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar zijn ook welkom, maar dan onder begeleiding van een volwassenen. De entree is 30 cent per dagdeel en gymschoenen zijn verplicht.

Meer berichten