Marga Waanders (rechts) met enkele van haar cliënten. Waanders liet maandag enkele Canadezen zien hoe ze op Erve Knippert werken.
Marga Waanders (rechts) met enkele van haar cliënten. Waanders liet maandag enkele Canadezen zien hoe ze op Erve Knippert werken.

'Zoiets als Erve Knippert kennen ze in Canada niet'

Haaksbergen - Erve Knippert ontving maandag onderwijsprofessionals van de University of British Columbia uit Vancouver. Zij zijn geïnteresseerd in dagbesteding op een zorgboerderij gericht op ouderen met dementie en/of lichamelijke problematiek.

Dergelijk zorgaanbod is in Canada nog amper in ontwikkeling, terwijl het zeer geschikt is voor dunbevolkte gebieden met verhoudingsgewijs veel ouderen, die voor reguliere zorg en opvang vaak ver moeten reizen.

Marga Waanders, eigenaar van Erve Knippert: "Met eigen ogen hebben zij kunnen zien hoe ouderen, ondanks de beperkingen die zij ervaren, toch nog tot verrassende dingen in staat zijn. Zij waren onder de indruk van de mate van zelfstandigheid en het plezier dat de ouderen uitstralen tijdens de uitvoering van de activiteiten. Daarnaast sprak ook de diversiteit van activiteiten ze erg aan: van klusjes in de tuin, werken bij de dieren tot het ondersteunen bij het koken. Gewone huishoudelijke taken, maar zinvol en daardoor enorm waardevol."

Erve Knippert heeft een uitgebreid netwerk van internationale contacten, waar uitwisseling mee plaatsvindt. Het opdoen van innovatieve ideeën en zo de zorg voor ouderen verbeteren is hierbij een centraal uitgangspunt.

Meer berichten