Eén van de nieuwe woonzorgcentra van Thuisgenoten is gelegen in het centrum van Haaksbergen, in de oude huishoudschool aan de Sterrebosstraat.
Eén van de nieuwe woonzorgcentra van Thuisgenoten is gelegen in het centrum van Haaksbergen, in de oude huishoudschool aan de Sterrebosstraat. ( )

Iemenschoer biedt wonen met zorg in 23 appartementen

Haaksbergen - Wonen met thuiszorg heel dichtbij. Dat is mogelijk bij Thuisgenoten. Deze Twentse zorginstelling heeft vanaf medio juni een flinke uitbreiding van het aantal appartementen waar mensen terecht kunnen als thuis wonen niet meer gaat, maar een verpleeghuis nog een stap te ver is.

Eén van de nieuwe woonzorgcentra van Thuisgenoten is gelegen in het centrum van Haaksbergen, in de oude huishoudschool aan de Sterrebosstraat. Woonlocatie 't Iemenschoer opent deze maand de deuren. Het gebouw heeft 23 appartementen van 50 tot 70 vierkante meter.

Thuisgenoten verhuurt de appartementen mét thuiszorg. In het gebouw is dag en nacht een medewerker van Thuisgenoten aanwezig, die direct hulp kan bieden als dat nodig is. De bewoners moeten wel een zorgindicatie hebben.

'Te goed voor verpleeghuis'

"Er is behoefte aan wonen met zorg", zegt Heleen Moolhuijzen van Thuisgenoten. "Door alle wetswijzigingen en veranderingen in de zorg is een gat ontstaan in de zorg voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar die nog 'te goed' zijn voor een verpleeghuis. De huisvesting die wij bieden, kan een oplossing zijn voor deze groep. Mensen huren een woning bij ons en nemen daarnaast thuiszorg af. De thuiszorg zit dan net even iets dichterbij."

Herstel na ziekenhuis
In het woonzorgcentrum 't Iemenschoer zijn ook een aantal kamers beschikbaar voor mensen die gedurende een korte periode niet thuis kunnen wonen, omdat ze tijdelijk extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij herstel na een ziekenhuisopname.

Alle woningen bestaan uit een woon- en een slaapgedeelte. In het woongedeelte is een keukenblok aanwezig met ruimte voor een wasmachine. Grenzend aan het slaapvertrek is een zeer ruime badkamer. Het gebouw is voorzien van een tweetal grote recreatieruimtes, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, en twee gezamenlijke terrassen.

Thuisgenoten
Thuisgenoten is een snel groeiende zorginstelling die verschillende vormen van zorg levert in alle Twentse gemeenten, Doetinchem, Zutphen, Zeist en Hoogezand-Sappemeer. Er werken bijna 2500 medewerkers en de instelling biedt zorg aan ongeveer 6000 cliënten. Thuisgenoten heeft naast 't Iemenschoer, woonzorglocaties in onder meer Hengelo, Vroomshoop en Wierden. Medio 2019 staat Woonzorgcentrum Almelo op de planning.

Meer weten?

Mensen met interesse, kunnen zich melden bij Heleen Moolhuijzen via tel. 088-0881530. Info:

www.thuisgenoten.nl

Meer berichten