Burgemeester Kok vormt de nieuwe coalitie samen met wethouders Scholten, Koopman en Ten Thije. Foto: TC Tubantia / A. Romita
Burgemeester Kok vormt de nieuwe coalitie samen met wethouders Scholten, Koopman en Ten Thije. Foto: TC Tubantia / A. Romita

Haaksbergse coalitie is rond: 'Samen duurzaam vooruit'

HAAKSBERGEN - De onderhandelaars van de fracties van CDA, VVD, PvdA en GGH zijn samen met de formateurs Jeroen Goudt en Henk van der Kolk tot een coalitie gekomen. De komende vier jaar wordt ingezet op samenwerking, duurzaamheid en verder herstel van de financiën. Maandag worden 11 juni wethouders Jan Herman Scholten (CDA), Louis Koopman (VVD) en Arja ten Thije (PvdA) benoemd. CDA'er Jeroen Slot wordt dan geïnstalleerd als raadslid. Hij neemt Jan Herman Scholtens zetel over.

Uit het coalitieakkoord met de titel 'Samen duurzaam vooruit!' blijkt dat de vier partijen veel waarde hechten aan samenwerking tussen de verschillende partijen in de gemeenteraad en tussen politiek en inwoners.

"We willen als raad aan het begin van het proces meegenomen worden, zodat wij de gelegenheid krijgen om met inwoners en andere belanghebbenden van gedachten te wisselen over de te nemen besluiten. Een mooi voorbeeld hiervan kan de nieuwbouw van Het Assink lyceum zijn", aldus Patrick ten Voorde van het CDA.

CDA, VVD en PvdA hebben samen een meerderheid (10 versus 9), maar de vier hebben de GGH gevraagd aan te schuiven bij de coalitie zónder wethouder te leveren. Lijsttrekker en enige GGH-raadslid Joep Oude Groen stemde daarmee in, zodat de coalitie iets meer gewicht in de schaal legt.

Meer berichten