Scheiden? Klop aan bij de Noaberpoort!

HAAKSBERGEN - Voor het project 'Goed uit elkaar!' is de Noaberpoort op zoek naar gezinnen die begeleiding willen bij een scheiding. Ouders komen soms moeilijk tot goede afspraken en dan kunnen de emoties hoog oplopen. Tijdens 'Goed uit elkaar!' krijgen de ouders én hun kinderen begeleiding van professionals. Doel is de scheiding in goed overleg te laten verlopen, zodat de kinderen zo min mogelijk belast worden.

Bij een scheiding zijn er veel praktische zaken aan de orde. Emoties kunnen de afhandeling daarvan bemoeilijken. Bij 'Goed uit elkaar!' werken advocaten, mediators, kindercoaches, maatschappelijk werkers en jeugdregisseurs samen. Zij geven de begeleiding die het best bij het gezin past. Ook helpen ze bij het vastleggen van praktische afspraken, het opstellen van een zogeheten 'kindgericht ouderschapsplan' en gaan ze met kinderen in gesprek.

Er is plek voor vijftien Haaksbergse gezinnen, waarvan de ouders uit elkaar willen en moeite hebben om onderling tot goede afspraken te komen. Uiteraard moeten beide ouders willen meewerken.

Voor meer informatie of aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Jeugdregisseur Han ten Hove van de Noaberpoort via email: goeduitelkaar@noaberpoort.nl of tel. 06-39 38 04 35. Meer info:

www.noaberpoort.nl

Meer berichten