Archieffoto
Archieffoto

Alleen maar winnaars bij dementievriendelijke derby

Haaksbergen - v.v. Haaksbergen heeft zondag 6 mei de thuiswedstrijd tegen Hoeve Vooruit met 2-0 gewonnen, maar de uitslag was niet het enige nieuws die dag. In samenwerking met Noabertpoort en Albert Heijn Haaksbergen had v.v. Haaksbergen een vip-middag georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In totaal dertig mensen hadden een onvergetelijke middag met een heerlijke lunch, een vermakelijke wedstrijd en na de wedstrijd nog een drankje en een bitterbal.

De gasten spraken van een heerlijke middag en vroegen direct al of dit volgend seizoen weer georganiseerd kon worden. De initiatiefnemers kijken ook terug op een geslaagde middag. Gerda van der Velde van Noaberpoort was razend enthousiast: "Dit is een fantastisch begin van 'Haaksbergen Dementievriendelijke Gemeente'. Kijk eens hoe iedereen geniet!"
Ook Tim Kamphuis van de AH keek tevreden terug op deze middag: "Wij hebben in onze winkel ook veel te maken met mensen met dementie. We hebben ons personeel erop getraind om daar op een goede manier mee om te gaan. En als je dan dit vanmiddag ziet, dat is wel waar je het voor doet!"

Giljam Wartena van v.v. Haaksbergen betrok het op de missie van zijn vereniging: "Niet ik, niet jij, maar wij!" en vervolgde: "Het gaat erom dat we het samen doen en dat we mensen met dementie zoveel mogelijk blijven integreren en ook laten genieten van de gewone dingen. Deze middag bij v.v. Haaksbergen is daar een prachtig voorbeeld van."
 

Meer berichten