Toon Tankink (links) was blij met de gift van Lionsvoorman Harry Maathuis.
Toon Tankink (links) was blij met de gift van Lionsvoorman Harry Maathuis.

Vijfhonderd euro van Lions voor infocentrum bij schaapskooi

Onder grote belangstelling werd op tweede paasdag een cheque van 500 euro overhandigd aan Toon Tankink, voorzitter van de Stichting Schaapskudde Haaksbergen. Gulle gever was Harry Maathuis van de plaatselijke Lionsclub. De overhandiging vond plaats voor de schaapskooi tijdens het drukbezochte Lente in de Kooi.

Haaksbergen - Deze bijdrage is bedoeld voor de aanschaf van een beamer in het binnenkort te bouwen Informatief en Educatief Centrum. In dit aan de buitenkant authentiek ogende 'schoapsschot' komt allerlei moderne multimediale apparatuur, die de natuurbeleving in het Haaksbergerveen nog optimaler moet maken.

Aan de hand van virtual reality en met touch screens en beamers mikt men onder meer op een bijzondere doelgroep: mensen voor wie dit gebied moeilijk toegankelijk is, zoals rolstoelgebruikers en ouderen. Voor hen ontstaan er zo nieuwe mogelijkheden.

Maar ook jeugd zal met behulp van smartphone en apps ontdekken dat er nog veel valt te ontdekken in het veen en rond de schaapskudde.

Inmiddels zijn er ook al substantiële bijdragen verkregen van de Haaksbergse Stichting Leppink Posthuma en van Leader uit Brussel.

Meer berichten