Bart Woortman: "Het wordt tijd dat het hart van Haaksbergen een flinke opknapbeurt krijgt. Een mooie mix van winkels, woningen en horeca is hiervoor een vereiste."
Bart Woortman: "Het wordt tijd dat het hart van Haaksbergen een flinke opknapbeurt krijgt. Een mooie mix van winkels, woningen en horeca is hiervoor een vereiste."

Bart Woortman: 'Benader mensen niet als nummer'

Haaksbergen - De lijsttrekkers voor de verkiezingen van volgende week stellen zich voor in de Haaksberger Koerier. Deze week is het de beurt aan de VVD. Lijsttrekker is Bart Woortman. In het dagelijks leven is hij werkzaam als verkeersvlieger bij de KLM.

Haaksbergen - Woortman (55) is raadslid sinds 2010 en sinds dit najaar fractievoorzitter van de VVD Haaksbergen. Samen met Nina Sunde (plek 8 op de VVD-lijst) heeft hij twee kinderen: Lisa (22) en Lars (19). "Ik ben in Nederlands Nieuw Guinea geboren uit twee echte Mokumers. Mijn vader was destijds eerste luitenant in het leger."

Waarom bent u de politiek ingegaan? "Wanneer je als raadslid deel uitmaakt van het gemeentebestuur heb je een grotere invloed op besluiten die genomen worden in jouw gemeente. Ik zag dat er in Haaksbergen een flink aantal zaken kon worden verbeterd en dat besluiten niet altijd in het belang van de inwoners werden genomen. Dat vind ik zeer spijtig. Samen met de andere VVD'ers in de raad wil ik dat veranderen. Het algemeen belang moet daarbij de hoogste prioriteit hebben. Daarnaast moet de communicatie tussen gemeente en inwoners beter. Ik denk hierbij aan een sneller antwoord op bijvoorbeeld vragen, klachten of tips. Wanneer inwoners het gemeentehuis binnenlopen of op andere wijze contact zoeken met de gemeente, dienen ze als gast ontvangen en benaderd te worden, in plaats van als een 'nummer'. Verder maak ik mij hard voor de inwoners die het (financieel) minder hebben of die zorg nodig hebben. Mensen, zowel jong en oud, mogen niet tussen wal en schip raken."

Welke karaktereigenschap komt u daarbij het best van pas? "Ik geef niet op wanneer ik ergens echt in geloof of wanneer ik onrecht constateer. Ik ben vasthoudend waar het moet en flexibel wanneer nodig. Ik heb een brede kijk op zaken en sta open voor diverse meningen en ideeën. Zaken probeer ik op een pragmatische manier te benaderen."

Als u één ding in de gemeente direct zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? "Het wordt tijd dat het hart van Haaksbergen een flinke opknapbeurt krijgt. Het centrum is de plek waar mensen zich op hun gemak en prettig moeten voelen. Waar het fijn winkelen en vertoeven is en waar je dus graag wilt zijn. Een mooie mix van winkels, woningen en horeca is hiervoor een vereiste."

Is dit wat u betreft ook het belangrijkste politieke onderwerp van de komende tijd? "Er zijn er natuurlijk meer. Wij hebben een lijst met elf speerpunten en daarnaast een mooi, werkbaar en realistisch verkiezingsprogramma. Beide zijn te vinden op onze Facebookpagina en de website van de VVD Haaksbergen."

Waar wilt u over vier jaar met trots op terug kunnen kijken? "Dat inwoners kunnen zeggen en het gevoel hebben dat Haaksbergen een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Waar het wonen en werken in Haaksbergen nóg beter is geworden dan nu, met goede voorzieningen, een woning voor iedereen die een huis zoekt en voldoende aanbod van werk."

Wat is het mooiste stukje Haaksbergen? "Een opsomming geven van alle mooie plekken is lastig, het zijn er zoveel. Ik zou het centrum willen laten stralen, zoals het prachtige buitengebied. Misschien wel het allermooiste van Haaksbergen is de saamhorigheid en de bereidheid om iets te doen voor de medemens. Kijk naar alle vrijwilligers die we hebben. Prachtig!"

Een pittige baan, politieke beslommeringen; hoe ontspant u zich? "Ik squash graag en doe mee aan verschillende hardloopevenementen, zoals de Engelse Mijlenloop in Haaksbergen, de Dam tot Dam loop van Amsterdam naar Zaandam en de Nijmeegse Zevenheuvelenloop. Daarnaast reis ik graag (goeie combinatie met mijn werk) en ben ik graag in het gezelschap van familie en vrienden."

Meer berichten
Shopbox