Dementie: verzamelnaam voor aandoeningen gekenmerkt door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens, stemming en gedrag. Het leervermogen kan nog worden gestimuleerd. Er is nog geen geneesmiddel. (Archieffoto: DNK)
Dementie: verzamelnaam voor aandoeningen gekenmerkt door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens, stemming en gedrag. Het leervermogen kan nog worden gestimuleerd. Er is nog geen geneesmiddel. (Archieffoto: DNK) (Foto: De Nieuwe Krant)

Dementerenden kunnen hun zorgen even vergeten bij derby

Eind vorig jaar hebben v.v. Haaksbergen en Albert Heijn het pact voor een dementievriendelijke gemeente ondertekend. Samen met een groot aantal andere bedrijven en verenigingen hebben deze twee organisaties aangegeven zich te gaan inzetten voor een goed woon- en leefklimaat voor dementerenden. Op zondag 6 mei wordt het eerste mooie resultaat van deze samenwerking zichtbaar: een feestmiddag bij de voetbalclub op de dag dat Haaksbergen tegen Hoeve Vooruit speelt.

Haaksbergen - Tim Kamphuis, supermarktmanager van Albert Heijn in Haaksbergen, heeft tijdens de bijeenkomst vorig jaar aangegeven er veel aan gelegen te zijn dementerenden in zijn winkel te kunnen ontvangen. Het personeel is of wordt geschoold en er worden afspraken met familieleden gemaakt hoe te handelen als het even niet zo loopt als gewenst. "Een prachtig voorbeeld van een ondernemer die zijn steentje bijdraagt aan Haaksbergen als dementievriendelijke gemeente", aldus Giljam Wartena, voorzitter van v.v. Haaksbergen. Hij is ook blij het pact ondertekend te hebben. "We hebben al een prachtige samenwerking met de J.P. van den Bentstichting voor de dagbesteding van cliënten van deze organisatie. We zien dit soort acties als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

Albert Heijn Haaksbergen en v.v. Haaksbergen hebben de handen ineen geslagen en organiseren voor dementerenden en hun mantelzorgers een leuke middag om even alle zorgen te kunnen vergeten. Dat gaat gebeuren op zondag 6 mei als de groenwitten uit Haaksbergen op het eigen sportpark Scholtenhagen aantreden tegen het 'andere Oranje', namelijk v.v. Hoeve Vooruit.

Dementerenden en mantelzorgers worden dan getrakteerd op een fijne middag met een lekkere lunch, ze kunnen de derby v.v. Haaksbergen – v.v. Hoeve Vooruit bekijken en na de tijd is er een drankje en een hapje. De organisatie wordt in nauw overleg gedaan met Gerda van der Velde en Ton Harmsen van de Noaberpoort, zodat voor alle genodigden maatwerk geleverd kan worden.

Als u belangstelling heeft om deel te nemen aan deze middag, dan kunt u dit telefonisch laten weten aan de Noaberpoort: 053-5734589.

Meer berichten
Shopbox