De deelnemende studenten van ROC van Twente met op de onderste rij in het midden Caily ten Voorde.
De deelnemende studenten van ROC van Twente met op de onderste rij in het midden Caily ten Voorde.

Horecastudente Caily ten Voorde in de prijzen

haaksbergen - Vijf leerlingen van de diverse horecaopleidingen van ROC van Twente zijn woensdag in de prijzen gevallen tijdens de Horeca Talentendag Achterhoek in de Dru-fabriek in Ulft. Onder hen Caily ten Voorde (19) uit Haaksbergen. Een kleine vijftig studenten van ROC van Twente ook leerlingen van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus, Graafschap College en ROC Nijmegen gingen de strijd met elkaar aan.

Drie van de medailles gingen naar Twentenaren. Er was een tweede prijs voor het team Myrthe Alberink (19) uit Hezingen en Caily ten Voorde (19) uit Haaksbergen in de teamwedstrijd. Myrthe werkt bij Gasterij de Bakker in Vasse en Caily bij Restaurant de Blanckenborgh in Haaksbergen. Beide volgen de opleiding Manager/ondernemer horeca. Er was ook een tweede prijs voor Jorick van der Moolen (17) uit Enschede. Hij volgt de opleiding Kok en is werkzaam bij Restaurant de Hanninkshof in Usselo.

Brons was er voor Jarno Olde Keizer (17) uit Oldenzaal. Hij volgt de opleiding Kok en is werkzaam bij Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte.
Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. De organisatie was in handen van Stichting HorecaTalent Achterhoek (SHA). Volgens de jury was het wedstrijdniveau dit jaar erg hoog.

Meer berichten
Shopbox