Een boomkikker in z'n natuurlijke omgeving. Foto: Tarik Stark
Een boomkikker in z'n natuurlijke omgeving. Foto: Tarik Stark

Lezing en excursie: aandacht voor amfibieën bij IVN Haaksbergen

Belangstellenden kunnen op donderdag 22 maart en zondag 25 maart meer te weten komen over amfibieën. IVN Haaksbergen houdt achtereenvolgens een lezing en een excursie. De lezing is donderdagavond in het IVN-gebouw aan de Dievelaarslaan 2. De excursie is zondagochtend in het Haaksbergerveen.

HAAKSBERGEN - "Twente is rijk aan padden, kikkers en salamanders. Amfibieën zoals kamsalamander en boomkikker spreken tot de verbeelding. Maar ook de meer algemene soorten zoals de gewone pad, bruine kikker en kleine watersalamander horen bij Twente", meldt Wiebo te Beest namens de amfibieënwerkgroep van IVN Haaksbergen.

De natuurorganisatie heeft Tariq Stark gestrikt voor een lezing. Stark is onderzoeker bij stichting Ravon (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland). "Hij is gespecialiseerd in deze dieren en geeft uitleg hoe je ze kunt herkennen, waar en wanneer je ze kunt zien en hoe je kunt bijdragen aan hun bescherming. Amfibieën tellen is een leuke bezigheid. Dat wordt in de lezing benadrukt", aldus Te Beest. Aansluitend is er zondagochtend een excursie in het Haaksbergerveen.

"Na een inleiding lopen we naar een poel waarin de nacht ervoor fuiken zijn geplaatst. Er wordt dan uitleg gegeven over de dieren, die in de fuiken zijn gevangen. Bovendien geven gidsen van het IVN uitleg over de flora en fauna in het Haaksbergerveen. De wandeling is enkele kilometers lang."

Ook kinderen zijn welkom. De organisatie adviseert de deelnemers waterdicht schoeisel aan te trekken. De lezing is op 22 maart is van 19.30 tot 22.00 uur. Opgave bij Wiebo te Beest wtebeest@kpnmail.nl of Tariq Stark t.stark@ravon.nl.

Deelname: 2,50 euro niet-leden, 1 euro leden. De excursie op 25 maart begint om 9.30 uur bij de parkeerplaats op de hoek Peddedijk-Niekerkerweg. Deelname: 2,50 euro niet-leden, 1 euro leden. Info: Jacques Simon, 06-10215811 of jacquessimon@kpnmail.nl 

Meer berichten
Shopbox