Patrick ten Voorde: "Het mooiste stukje van Haaksbergen vind ik de Schubertstraat. Dit is de plek waar ik opgegroeid ben en waar ik nog vrijwel dagelijks kom om even bij mijn ouders langs te gaan."
Patrick ten Voorde: "Het mooiste stukje van Haaksbergen vind ik de Schubertstraat. Dit is de plek waar ik opgegroeid ben en waar ik nog vrijwel dagelijks kom om even bij mijn ouders langs te gaan."

Patrick ten Voorde: 'Vanaf de zijlijn roepen is niks voor mij'

Haaksbergen - De lijsttrekkers voor de verkiezingen van 21 maart aanstaande stellen zich voor in de Haaksberger Koerier. Deze week is het de beurt aan het CDA. Lijsttrekker is Patrick ten Voorde (43). In het dagelijks leven is Ten Voorde werkzaam als docent biologie aan VMBO De Spindel in Hengelo.

Patrick ten Voorde heeft al de nodige politieke ervaring. Zo is hij sinds 2006 politiek actief. Eerst als raadslid en na de verkiezingen van 2010 enige tijd als wethouder. In november 2011 besloot hij zijn werkzaamheden als wethouder te beëindigen, nadat drie oppositiepartijen het vertrouwen in hem opzegden, vanwege Ten Voordes plannen om flink te bezuinigen op cultuur en sport. Hij keerde toen als onafhankelijk raadslid terug in de raad en in 2014 sloot hij zich weer aan bij de partij op verzoek van bestuur en fractie. Momenteel is Patrick ten Voorde voorzitter van de CDA-raadsfractie.

Waarom bent u de politiek ingegaan? "Vanaf de zijlijn roepen en kijken is niets voor mij. Ik wil graag meepraten en meedenken over het reilen en zeilen van onze prachtige gemeente."

Welke karaktereigenschap komt u daarbij het best van pas? "Mijn constructieve houding. Ik ben positief-kritisch, maar ook constructief. Niet alleen maar roepen dat het niet goed is, ook meedenken hoe het wél kan, oplossingen aandragen."

Als u één ding in de gemeente direct zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? "Inwoners meer betrekken bij de politiek en het politieke debat. De afgelopen jaren hebben wij als fractie veel mensen gesproken over onderwerpen als het 'gat in de Markt', de sportvoorzieningen en de nieuwbouw van de Kameleon (nieuwe naam van de gefuseerde basisscholen De Weert, Theo Scholte en Troubadour, red.). Veel van deze betrokkenen gaven aan het gevoel te hebben niet serieus te worden genomen rondom de besluitvorming bij deze cruciale ontwikkelingen voor Haaksbergen. Volgens het CDA een gemiste kans."

Is dit wat u betreft ook het belangrijkste politieke onderwerp van de komende tijd in de gemeente? "Ja, dat denk ik wel. We staan aan de vooravond van een aantal belangrijke besluiten. Denk alleen al aan het voornemen om een nieuwe school te realiseren voor het Assink Lyceum. Hier hebben wij ook de inbreng van onze inwoners voor nodig. Daarnaast lopen de dossiers over de atletiekbaan, het Marktplan en de bouw van de Kameleon nog wel even door. Ook hier zullen mogelijk nieuwe besluiten over genomen moeten worden."

Welk college heeft uw voorkeur? "Een college met daarin het CDA. Ik heb binnen het CDA aangegeven dat ik de komende periode actief wil blijven als gemeenteraadslid. Een nieuw wethouderschap zit er dus voorlopig niet in."

Wat is voor u het mooiste stukje Haaksbergen? "Dat is de Schubertstraat, de plek waar ik opgegroeid ben en waar ik nog vrijwel dagelijks kom om even bij mijn ouders langs te gaan."

Hoe staat Haaksbergen er over vier jaar voor? "Dan hoop ik dat de inwoners van Haaksbergen, Veldmaat, Buurse en Sint Isidorushoeve weer vertrouwen hebben in de gemeente én de politiek. Met, door en voor Haaksbergen moeten we zorgen dat Haaksbergen de plek wordt of blijft, waar het goed is om te wonen, te werken en te verblijven."

Hoe komt u los van werk en politiek? "Als gezin zijn we druk met onze paarden. Mijn vrouw Bianca en onze kinderen Britt (15) en Mart (12) rijden paard. Ik ben er voor de ondersteunende activiteiten: paarden voeren, stallen uitmesten, paarden op de wei zetten en met de kinderen naar de rijlessen of wedstrijden. Lekker met ons vieren op pad."

Meer berichten
Shopbox