Logo haaksbergerkoerier.nl


Haaksbergse stichting JuNiMo kanshebber voor Appeltje van Oranje

Haaksbergen - Stichting JuNiMo uit Haaksbergen is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2018. JuNiMo helpt kinderen met een verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis met het opbouwen en ontwikkelen van hun sociale vaardigheden. "Onder het motto 'Samen is alles leuker dan alleen!' ondernemen we verschillende activiteiten die 'gewone' kinderen ook met hun vrienden zouden doen. Zo ontstaan er vriendschappen tussen deze kinderen die er anders niet zouden zijn", aldus een woordvoerder.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema 'Jong en sociaal ondernemend'. Veertig jonge initiatiefnemers die met hun initiatief zorgen dat anderen kunnen meedoen in onze samenleving maken kans op de prijs. Tot en met 17 januari kan er nog gestemd worden via stem.oranjefonds.nl. Iedere stemmer maakt kans op 1.000 euro extra voor zijn of haar favoriete kanshebber. Uit de in totaal veertig kanshebbers worden uiteindelijk drie winnaars gekozen na deze stemactie en een pitchdag. Zij ontvangen in mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde in Den Haag de prijzen uit handen van Koningin Máxima.

JuNiMo is in 2015 ontstaan uit de vraag van ouders om voor kinderen met een verstandelijke beperking of autisme op regelmatige basis iets leuks te organiseren. Voor deze kinderen is het moeilijker sociale contacten op te bouwen, omdat zij vaak naar een andere school gaan dan buurkinderen en in de buurt vaak eerder buiten de boot vallen doordat ze 'anders' zijn.

De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om jonge mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en in actie komen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox