Kinderen helpen met tellen Douwe Egberts-waardepunten

Haaksbergen - Nog tot 15 januari verzorgt Lionsclub Haaksbergen een inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten voor de Voedselbank. Ook wordt oud en vreemd geld ingezameld. De inzamelboxen zijn inmiddels een keer geleegd.

Een aantal kinderen heeft in 'Praktijk in Beweging Haaksbergen' het geld en de DE-waardepunten uit de dozen met enthousiasme gesorteerd en de eerste indruk is dat de actie tot nu toe boven verwachting verloopt. Toch hopen de Lionsclubs nog veel meer punten en geld te verzamelen.

De boxen staan in Haaksbergen bij Jumbo aan de Stationsstraat 12, Plus in de Veldmaat, bij Hoed Het Doktershuis aan de Wiedenbroeksingel 4, Apotheek de Waag aan de Goorsestraat 91 en bij Praktijk in Beweging aan de Kortenaerstraat 39A. In Buurse wordt ingezameld in Gemeenschapshuis De Trefkoel. Ook staan de inzamelboxen bij vrijwel alle AH-filialen in Enschede.

Mensen hebben nog tot 15 januari om de punten een goede bestemming te geven. De afgelopen edities van de actie waren zeer succesvol. In 2017 doneerde Douwe Egberts landelijk meer dan 100.000 pakken koffie aan de Voedselbanken als tegenprestatie voor omgeveer 50 miljoen waardepunten. Oud of vreemd geld wordt omgewisseld in euro's en voor iedere 10 euro kan in de Derde Wereld een blinde, die lijdt aan staar, worden geopereerd.

Meer berichten